Zon energie van mijn dak Terug naar start
In 1999 besloten wij om 6 zonpanelen via NUON (ENW) aan te schaffen. Er moest iets meer gebeuren dan praten over en wachten op. De kosten na aftrek van een beetje subsidie waren 7200 gulden een berg geld op dat moment.
In 2001 was de prijs van de panelen aanzielijk gedaald door de op gang gekomen massa fabricage en de hogere subsidies en nog steeds enthousiast bestelden we wederom bij NUON (Energierent) er nog 11 panelen bij zodat we met 17 panelen à 95wattpiek op ruim 1600 wattpiek zaten, ruim genoeg om meer dan de helft van ons electriciteitsgebruik te dekken. Na deelname aan een enegiebesparingsteam van NUON, landbouwuniversiteit Wageningen en het van Hall instituut, kreeg ik nog eens 4 panelen gratis. Het word wel vol op het dak. Er ligt nu 2040 wattpiek op het dak goed voor driekwart van ons gebruik.

Juni 2004. Ondertussen is in de tweede kamer een motie aangenomen die het netbeheerders onmogelijk moet maken om je terugdraaiende meter zonder meer te vervangen door een electronisch exemplaat dat alleen vooruit kan lopen.

Tevens krijgen we nu een opwekvergoeding van 7 cent per kwu.

Interessante sites waar erg veel over zonpanelen te vinden is :

www.zonnestroomproducenten.nl

www.zonnepanelen.wouterlood.com

en:

www.top50solar.nl

Op de Goedemeent hebben geleidelijk steeds meer bewoners ook zonpanelen aangeschaft. Op dit moment zijn er 74 panelen op 9 woningen gemonteerd. De Goedemeent is daarmee in Purmerend en omgeving de wijk met verreweg de meeste zonenergie.