Machine borduren Terug naar hobby's Terug naar start www.ruudenmieke.nl

Hondenpoot. Van een familielid kreeg ik dit plaatje opgestuurd via E-mail: een pootafruk van zijn hond.

Met "Irvan vieuw" een populair fotoprogramma maakte ik er een .BMP plaatje van. Dat is beter te happen voor PE

De eerste keer stikte ik het uit en de draad brak een paar keer. Ik wist niet dat je dan de machine gewoon een aantal steken terug kan zetten zodat je niets van die breuk ziet. Waardoor breekt een draad eigenlijk?

Naaimachine Janome 6600

Dit is een allesvreter. Mede door het dubbele transportsysteem (boven en onder) gaan ook 6 lagen spijkerstof er door heen.

download pootje 35x50mm
Borduurmachine Janome 300E. (Computerborduurmachine) Makkelijk te bedienen ofschoon je geen knoppenfobie moet hebben.  

Janome 300E: ofschoon er

een heleboel patroontjes in de software van de machine zijn opgenomen, is een van de leukste aspecten dat je er zelf patronen in kunt zetten via een CF fotokaart.

Patronen kan je downloaden van heel veel sites op internet maar je kan (met bepaalde software) ook zelf patroontjes maken. Daarvoor moet je wel even doordouwen alvorens je dat onder de knie hebt.

TIP: Na een avondje downloaden heb je zo een enorme berg patroontjes dat je er zonder meer geen touw meer aan kan vastknopen. Maak daarom meteen een administratie (mapjes, directory etc) waarin je de patroontjes soort bij soort onderbrengt. Brandt na een tijdje een CD daarvan want je weet dat je harde schijf eens kapot gaat alleen weet je niet wanneer.

TIP: Je meest favoriete plaatjes kan je ook op extra compact flash kaartjes opslaan: klaar voor gebruik.
In de praktijk zijn de kleinste kaartjes: 8, 16 en 32Mb daar groot genoeg voor. Veel fotografen krijgen zo'n klein kaartje gratis bij aankoop van hun fototoestel en doen er na aankoop van een veel grotere kaart niets meer mee. Op E-bay en marktplaats kan je voor minder dan 5 euro dit soort kleine kaartjes kopen.

 

 

Janome 300E: de firmware (ingebouwde software) was twee jaar geleden versie 1.0

Begin 2005 heeft de fabriek versie 1.1 vrijgegeven die je zo van de Janomesite kan downloaden inclusief gebruiksaanwijzing.

Versie 1.1 geeft de mogelijkheid een z.g. "free arm hoop" te gebruiken: een klein opspanraam (5x7cm) speciaal voor zaken die je met de vrije arm wilt borduren (zoals mouwen en sokken) plus hele kleine dingetjes.

Gigahoop. Deze grote omkeerbare hoop kan ook met versie 1.0 gebruikt worden. Wel is Customizer versie 3.1 nodig (of Embird). Versie 3.1 is gratis te downloaden van de Janome site
   
   
  Terug naar start www.ruudenmieke.nl